Info_lisa » Specials » Programmeren voor android
Info_lisa: Informatie van A tot Z

Een eigen App ontwikkelen voor de telefoon of tablet

Veel mensen hebben wel een idee voor een App. Iets wat handig is om bij de hand te hebben of een nieuw, spannend spel. Een app ontwikkelen is lastig, maar zeker haalbaar. De software is gratis beschikbaar, en er zijn veel verschillende plaatsen om (ook gratis) hulp te krijgen. Denk aan fora en YouTube tutorials. Hoewel de code schrijven voor veel mensen een grote barrière is, is het belangrijkste van een goede app een goed idee en design. Code schrijven kan iedereen (leren)!

Als beginner

Voor een beginnende programmeur is Android niet het makkelijkste platform om voor te leren, maar als het je apps wilt ontwikkelen, is het wel het beste. Je kunt het programmeren makkelijker maken voor jezelf door rustig te beginnen, en van te voren duidelijk uit te tekenen wat je wilt. Houd daarbij een duidelijke structuur aan, dan komt de tekst later.

Java

Android draait op Java. Als je voor Android programmeert, is dit dan ook het handigst in Java. Java is ingewikkeld om te leren, veel details zullen in het begin niet duidelijk zijn. Dit komt vanzelf, zolang je de lijnen van de code maar begrijpt. Java is gratis verkrijgbaar, en via YouTube zijn veel tutorials te vinden om te starten.

Uiterlijk

Een goede app valt of staat door een goede grafische vormgeving. Hiervoor hoef je geen fantastische kunstenaar te zijn, met eenvoudige cartoontekeningen kom je net zover. Met humor erbij kan je spel zomaar een enorm succes worden! En met een goed idee kan een app zomaar een succes worden!

Zelf programmeren voor een Android tablet of telefoon

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone of tablet op zak. Veel van deze apparaten werken op Android. Er zijn tal van programma’s, of apps beschikbaar voor mobiele apparaten, maar met oefe…

Een eigen app: grafische vormgeving

Een eigen app of applicatie ontwikkelen is leuk, maar ook moeilijk om te doen. Het is lang worstelen met stukken code, fouten opsporen en verwijderen en erachter komen dat er alleen maar meer fouten i…
Gepubliceerd door Info_lisa op 30-04-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!